Zoek een bedrijf
Vul uw postcode òf woonplaats in:

Niet gevonden

   Chem-Dry
   Vijfhuizenberg 127
   4708 AJ Roosendaal
   0900 - 243 63 7

   schoon tapijtreiniging
   Postbus 97
   3200 AB Spijkenisse
   0181 - 649487

   meubelsreinigen.nl
   Jac. van Beierenstraat 24
   2957 AR Nw-Lekkerland
    06-19665600

   Meubelreiniging van Polanen
   Thomas Morelaan 10
   2721 AV ZOETERMEER
   079 - 341 65 05
   meer >

Meubels Reinigen

Pluche meubels
Pluche meubelen kan men reinigen door de pluche zachtjes door enkele eroverheen gelegde vochtige doeken te kloppen, zodat de stof in de doeken gaat zitten en niet in de kamer ronddwarrelt. Het kloppen enkele malen herhalen met steeds schoongespoelde doeken. Wrijf daarna met een in een mengsel van evenveel delen petroleumether en alcohol gedoopte linnen lap de bekleding flink af. Daarna de gereinigde pluche met een droge doek vrijwel droog boenen. De meubelen zijn na deze behandeling goed schoon en zien er als nieuw uit. Men kan het pluche ook afwrijven met zuurkoolnat, waardoor de kleur weer levendig wordt en de stof een mooie glans krijgt.

Geplette plekken op Pluche
Geplette plekken op pluche kan men loswerken door met een heet strijkijzer heel licht over de stof, waaover een vochtige flanellen of dunne wollen doek is gelegd, te strijken. Na iedere strijkbeweging de doek weghalen en met een zachtharige, stevige borstel de dampende stof tegen de haren in borstelen.

Witte pluche stralend wit schoon te krijgen met botmeel
Witte pluche is schoon te krijgen door het in te wrijven met droog botmeel, dit enkele uren laten zitten op een zeer droge plaats en daarna het meel eruit kloppen en met een borsteltje opborstelen. Nabehandelen met wasbenzine. Beklede meubelen kan men fraai opfrissen door ze af te nemen met een mengsel van 1 deel regenwater op 2 delen spiritus.